Volgende training Liberaal Groen op 22 september 2018

Liberaal Groen organiseert training: “Kracht van de nieuwe economie’ op 22 september.

Verantwoordelijkheid nemen voor een duurzame toekomst: typisch VVD. Maar hoe precies? Deze nieuwe training van Liberaal Groen geeft je de handvatten. De volgende training:

  • Za. 22 september 10.00-16.00, bij het Algemeen Secretariaat van de VVD, Mauritskade 21. We hebben het maximaal aantal deelnemers bereikt. Wellicht vallen er nog mensen af. Wil je op de reservelijst? Mail naar info@liberaal-groen.nl.
  • We gaan de komende maanden nog naar: ’t Gooi, Haarlem-Bloemendaal, Borne, Zaltbommel, Acthterhoek. Over de exacte data lichten we je binnenkort in.

Op 16 juni hadden we onze ‘try out’ in Borne, bij drie Twentse lokale netwerken. Met diverse nieuwe wethouders, raadsleden en met groene liberalen hebben we ‘common ground’ gecreëerd (wat is de uitdaging?) en een casus gedaan over emissieloos transport in Enschede. In het najaar komen we terug in Borne voor een verdere verdieping, met een aantal andere casussen.

Als je in je eigen netwerk of regio ca. 20-25 mensen bij elkaar kunt brengen, dan kunnen we ook een afspraak maken om bij jou in de buurt een training te doen.

Waarom vinden we dit belangrijk?

Liberaal Groen is ervan overtuigd dat “duurzaam” bij uitstek een VVD-thema is: vrijheid kan niet zonder verantwoordelijkheid, dus ook voor het mondiale vraagstuk van energie, klimaat, voedsel en water. We nemen nu beslissingen voor de welvaart en het welzijn van volgende generaties. Bovendien biedt het inzetten op een duurzame, nieuwe economie veel kansen voor ondernemers en het bedrijfsleven. Ook typisch VVD dus.

De meeste VVD’ers zijn overtuigd van de noodzaak voor actie, onder meer bij het realiseren van de doelstellingen van het Klimaatakkoord van Parijs (2015). Maar veel VVD’ers vinden het ook lastig, zeker in relatie tot onze liberale uitgangspunten. Wat zijn de feiten eigenlijk? Wat zijn de landelijke VVD-standpunten? Waar te starten in mijn gemeente? Welke acties leveren het meeste op? Waar heeft de overheid een actieve rol? En waar moeten we juist ruimte bieden aan ondernemers en inwoners?