Regelmatig trainingen van Liberaal Groen

Liberaal Groen verzorgt training ‘Kracht van de nieuwe economie’

Verantwoordelijkheid nemen voor een duurzame toekomst: typisch VVD. Maar hoe precies? Deze nieuwe training van Liberaal Groen geeft je de handvatten.

Op 16 juni 2018 hadden we onze ‘try out’ in Borne, in Twente. En op 22 september hadden verzorgden we de tweede training in het Algemeen Secretariaat in Den Haag, met ca. 30 deelnemers. Met diverse nieuwe wethouders, raadsleden en met groene liberalen hebben we ‘common ground’ gecreëerd (wat is de uitdaging?), diverse vaardigheden getraind (omgaan met lastige vragen van journalisten, Lagerhuisdebat).

Als je in je eigen netwerk of regio ca. 20-25 mensen bij elkaar kunt brengen, dan kunnen we ook een afspraak maken om bij jou in de buurt een training te doen. We zijn in gesprek over trainingen in: Haarlem-Bloemendaal, Borne, Zaltbommel, Utrecht. De exacte volgen zodra er meer bekend is. Meer weten: mail naar info@liberaal-groen.nl.

Waarom vinden we dit belangrijk?

Liberaal Groen is ervan overtuigd dat “duurzaam” bij uitstek een VVD-thema is: vrijheid kan niet zonder verantwoordelijkheid, dus ook voor het mondiale vraagstuk van energie, klimaat, voedsel en water. We nemen nu beslissingen voor de welvaart en het welzijn van volgende generaties. Bovendien biedt het inzetten op een duurzame, nieuwe economie veel kansen voor ondernemers en het bedrijfsleven. Ook typisch VVD dus.

De meeste VVD’ers zijn overtuigd van de noodzaak voor actie, onder meer bij het realiseren van de doelstellingen van het Klimaatakkoord van Parijs (2015). Maar veel VVD’ers vinden het ook lastig, zeker in relatie tot onze liberale uitgangspunten. Wat zijn de feiten eigenlijk? Wat zijn de landelijke VVD-standpunten? Waar te starten in mijn gemeente? Welke acties leveren het meeste op? Waar heeft de overheid een actieve rol? En waar moeten we juist ruimte bieden aan ondernemers en inwoners?