Liberaal Groen gaat verder als thematisch VVD-netwerk

De VVD heeft Liberaal Groen opgenomen als netwerk in de VVD.

Het doel van Liberaal Groen is om het beleid van de VVD te verduurzamen, met name op het gebied van verduurzaming, energie en klimaat. Daarnaast wil Liberaal Groen de verbinding leggen met leden en kiezers die vanuit liberaal perspectief op zoek zijn naar verduurzaming. Gijs Dröge: „De VVD kan een groot potentieel aan kiezers aanspreken met een duurzame boodschap, en die kans moeten we te baat nemen. Tegelijkertijd ligt er een opgave de koers van de partij verder te vergroenen. De VVD moet als leidende en verantwoordelijke partij serieus werk maken van de duurzaamheidsvraagstukken.”.Dankzij haar positie als netwerk in de partij heeft Liberaal Groen nu de mogelijkheid rechtstreeks amendementen in te dienen en kandidaten voor verkiezingen voor te dragen. „Daarmee is de mogelijkheid om in de partij invloed uit te oefenen aanzienlijk verbeterd”, aldus voorzitter Gijs Dröge.

Liberaal Groen nodig partijleden en ook liberalen buiten de partij met verlangens op het gebied van verduurzaming op lid te worden van het netwerk. Daarmee maakt Liberaal Groen kans het grootste en sterkste netwerk in de partij te worden.

Contactpersonen:

Gijs Dröge, voorzitter Liberaal Groen                                       gdroge@liberaal-groen.nl , 06 – 53 17 71 12

Wouter Verduyn, secretaris Liberaal Groen                          wouter.verduyn@gmail.com, 06 – 455 64 617

Over Liberaal Groen: Liberaal Groen is in 2008 opgericht als denktank buiten de partij en uitgegroeid tot een netwerk  met meer dan 500 leden die voor het grootste deel bestaat uit actieve VVD leden, waaronder vele lokale, provinciale en landelijke politici, burgemeesters en partijbestuurders. Oprichter Gijs Dröge is door het Hoofdbestuur benoemd tot voorzitter van het netwerk. Daarnaast bestaat uit bestuur uit Margreet van Gastel (oud wethouder uit Arnhem), Cees Eenhoorn (gemeenteraadslid in Amsterdam), Wouter Verduyn (voorzitter regio Amersfoort), Bram Cool (ondernemer) en Gerd-Jan Otten (voormalig lid van de partijcommissie economie en energie).