Bram Cool

Bestuurslid communicatie

Zelf verantwoordelijkheid nemen is belangrijk voor mij. Een kleine overheid met minder regels, en meer vrijheid voor het individu. Wel natuurlijk met wetten en regels, en een vangnet voor wie niet mee kan komen. Dat klassiek liberale model waarbij vadertje staat primair zorgt voor de nachtwakersfuncties.

Wat ik nooit heb begrepen is waarom goed voor de aarde zorgen, niet een nachtwakersfunctie is. Want zonder een langdurige uitzicht op een stabiel ecosysteem valt er weinig individueel levensgeluk na te jagen. In de energietransitie speelt de overheid een centrale rol omdat de schaal en duur veel groter is dan dat de markt aankan. Onze partij speelt daar een belangrijke rol in. En duurzaamheid is breder dan alleen energie en klimaat.

De transitie naar een circulaire economie is een enorme kans voor Nederland, en voor onze partij. Daar wil ik aan bijdragen en helpen vormgeven.

In het dagelijks leven ben ik op dit moment ondernemer. Ik manage een “scale-up” onderneming, www.ezwim.com. Een spannend avontuur met een geweldig team en prachtige klanten. Hiervoor ben ik een tijdje M&A bankier in London geweest.

Bram is getrouwd met Marijn Meuwese, heeft drie kinderen en woont in Blaricum.

Je kan me bereiken op 06 19 781 727 of op bram.cool@iese.net.