Bram Cool

Bestuurslid communicatie

Ik ben nooit eerder actief binnen de VVD geweest. Wel al jaren lid. Eerst bij de JOVD, en na terugkomst uit London van de VVD.

Zelf verantwoordelijkheid nemen is belangrijk voor mij. Een kleine overheid met minder regels, en meer vrijheid voor het individu. Wel natuurlijk met wetten en regels, en een vangnet voor wie niet mee kan komen. Dat klassiek liberale model waarbij vadertje staat primair zorgt voor de nachtwakersfuncties.

Wat ik nooit heb begrepen is waarom goed voor de aarde zorgen, niet een nachtwakersfunctie is. Want zonder een langdurige uitzicht op een stabiel ecosysteem valt er weinig individueel levensgeluk na te jagen.

Ik bedacht me dat ik niet meer met goed fatsoen VVD kon stemmen als ik serieus waarde hecht aan een duurzame toekomst. Dat zou dus voor de eerste keer ooit zijn dat ik geen VVD zou stemmen. Ik heb me dus aangemeld voor het bestuur van Liberaal Groen om mee te helpen de VVD groener te krijgen, want stilletjes afscheid nemen is niet mijn stijl.

In het dagelijks leven ben ik op dit moment ondernemer. Ik manage een “scale-up” onderneming, www.ezwim.com. Een spannend avontuur met een geweldig team en prachtige klanten. Hiervoor ben ik een tijdje M&A bankier in London geweest.

Bram is getrouwd met Marijn Meuwese, heeft drie kinderen en woont in Blaricum.