Gijs Dröge

Gijs Dröge is oprichter van Liberaal Groen. Hij startte met de denktank in 2008 met als doel om vanuit liberaal perspectief de politiek te ontwikkelen voor verduurzaming. Inmiddels is ook voorzitter van Liberaal Groen, een netwerk dat nu onderdeel is van de VVD. Eerder was hij in de VVD actief als gemeenteraadslid in Delft, bestuurder van de KC Rotterdam en lid van de partijcommissie RO en wonen.

In het dagelijks leven is Gijs directeur/bestuurder van Stichting Milieukeur (SMK), een stichting met 14 medewerkers die zich toelegt op verduurzaming van het bedrijfsleven, onder andere in de agro-food sector. Voorafgaand aan SMK was Gijs partner in Dietz Dröge & Van Loo, een adviesbureau voor public affairs, communicatie en corporate social responsibility. Gijs werkte onder andere voor Ondernemend Groen, een platform van duurzaam ondernemen van VNO-NCW, MKB Nederland en LTO Nederland, de Dutch Green Building Council, het platform Biodiversiteit en de Europese Commissie (DG Research). Gijs initieerde de start van het consortium voor het opruimen van plastic soup, om te beginnen in de baai van Rio de Janeiro.

Tien jaar daarvoor begon hij Dröge & van Drimmelen, een toonaangevend adviesbureau voor corporate communication en public affairs. Daarvoor deed hij ervaring op als directielid en senior adviseur bij Bikker Communicatie Groep en als adviseur bij Winkelman & van Hessen. Gijs Dröge startte zijn loopbaan in de journalistiek en publiceert nog met enige regelmaat. Gijs studeerde bouwkunde aan de TU Delft en volgde enkele managementcursussen in de Verenigde Staten. Hij is lid van het panel van deskundigen van de Transparantiebenchmark van het Ministerie van Economische Zaken.