Ons voedselsysteem is daarmee in de huidige vorm niet houdbaar en verduurzaming van het systeem vraagt aanpassingen van ons allemaal.

De wereldbevolking stijgt van 7,3 mrd mensen nu tot 9,7 mrd in 2050. Daarmee stijgt het het calorieverbruik nog eens met 60% toegenomen in 2050. Ons voedselsysteem is daarmee in de huidige vorm niet houdbaar en verduurzaming van het systeem vraagt aanpassingen van ons allemaal. Liberaal Groen wil in bijgaande thematische brief de verkiezingsprogrammacommissie 10 punten meegeven die belangrijk zijn voor de transitie naar een duurzaam voedselsysteem.

Wij vragen je om deze brief door te nemen en ons kort en bondig feedback te geven, graag uiterlijk 14 juni. Vervolgens zullen we de brief finaliseren en aanbieden aan de Verkiezingsprogramma Commissie. We kijken uit naar jullie liberale reacties

En dit is de definitieve brief geworden (reacties die we nog binnenkrijgen t/m 14 juni, nemen we mee voor de discussie met Klaas Dijkhoff en Uri Rosenthal, bij het online event waar we al onze brieven aan hen aanbieden):

Liberaal Groen brief aan VVD verkiezingsprogrammacie over duurzaam voedselsysteem vsFinal 11JUN2020