Op weg naar een aardgasloze gemeente

Pieter Klep Susanne van Suylekom Jan van den Hogen

Gemeentes staan de komende raadsperiode voor de uitdaging forse stappen te maken in de verduurzaming van de gebouwde omgeving. Een belangrijk thema op de bestuur agenda’s is de route naar een aardgasloze, duurzame gebouwde omgeving.

Op 12 april organiseert INNAX samen met Liberaal Groen een kennismiddag hierover, met als doel gemeenteraadsleden, wethouders en andere geïnteresseerden te inspireren over de transitie van fossiel naar duurzaam. Het belooft een enerverende en leerzame middag te worden.

Wilt u zeker zijn van een plek? Meld u hier aan. Heeft u vragen? Neem gerust contact op met Max Knegjens. Graag tot 12 april!

Praktische informatie

Datum: 12 april
Tijd: 13:30–18:00
Locatie: INNAX, Plesmanstraat 62, Veenendaal
Kosten: €10

Voorlopige programma

  • 13:30–14:00: Inloop
  • 14:00–14:45: Het speelveld van aardgasloze woningen. Pieter Klep, senior adviseur bij INNAX, geeft inzichten in het bestuurlijke speelveld van de woningmarkt, welke partijen zijn betrokken en op welke wijze hebben zij elkaar nodig bij de voorbereiding en realisatie van de complexe opgave. Welke uitdagingen zijn er, hoe pakken we dit op en wat voor gevolgen zijn er?
  • 14:4515:30: Welke impact heeft de energietransitie op de bewoners? Susanne van Suylekom, programmamanager HIER verwarmt, Stichting HIER Klimaatbureau, neemt u mee in de belevingswereld van bewoners. Wat betekent ‘aardgasloos wonen’ voor hen? Maar ze vertelt ook meer over de regierol die gemeenten landelijk toebedeelt hebben gekregen bij het aardgasvrij maken van wijken. Voor welke uitdaging staan gemeenten? Hoe kunnen ze die oppakken en wat gebeurt er al op andere plekken in het land?
  • 15:3015:45: Pauze
  • 15:4516:30: De kansen en bedreigingen van verduurzaming voor de belegger. Jan van den Hogen, tenant relationship management global logistics, Deka Immobilien GmbH, gaat in op de verduurzamingslag voor vastgoedbeleggers. Zijn er kansen en hoe gaan we die benutten? En wat zijn de risico’s van niets doen en de impact van (niet)verduurzamen op het portefeuille rendement.
  • 16:3017:00: Afsluitende dialoog tussen sprekers en deelnemers
  • 17:0018:00: Netwerkborrel