Aardgasloos is de toekomst. Maar hoe kom je daar?

Gemeentes staan de komende raadsperiode voor de uitdaging forse stappen te maken in de verduurzaming van de gebouwde omgeving. Een belangrijk thema op de bestuur agenda’s is de route naar een aardgasloze duurzame gebouwde omgeving. Op 12 april organiseert INNAX samen met Liberaal Groen een kennismiddag hierover, met als doel gemeenteraadsleden, wethouders en alle andere geïnteresseerden te inspireren over de transitie van fossiel naar duurzaam. Het belooft een enerverende en leerzame middag te worden.

Wilt u zeker zijn van een plek? Meld u hier direct aan (na aanmelding ontvangt u van het partijbureau VVD of INNAX de betaal kenmerken).
Heeft u vragen? Neem gerust contact op met Max Knegjens. Graag tot 12 april!

Datum donderdag 12 april 2018
Tijdstip 13:30 – 18:00
Locatie INNAX, Plesmanstraat 62 in Veenendaal
Kosten €10,-

Voorlopig programma:

13:30- 14:00 Inloop
14:00-14:45 Het speelveld van aardgasloze woningen

Pieter Klep, Senior adviseur bij INNAX geeft inzichten in het bestuurlijke speelveld van de woningmarkt, welke partijen zijn betrokken en op welke wijze hebben zij elkaar nodig bij de voorbereiding en realisatie van de complexe opgave. Welke uitdagingen zijn er, hoe pakken we dit op en wat voor gevolgen zijn er?

14:45-15:30 Welke impact heeft de energietransitie op de bewoners?

Susanne van Suylekom, Programmamanager HIER verwarmt (Stichting HIER Klimaatbureau) neemt u mee in de belevingswereld van bewoners. Wat betekent “Aardgasloos Wonen” voor hen? Maar ze vertelt ook meer over de regierol die gemeenten landelijk toebedeelt hebben gekregen bij het aardgasvrij maken van wijken. Voor welke uitdaging staan gemeenten? Hoe kunnen ze die oppakken en wat gebeurt er al op andere plekken in het land?

15:30-15:45 Korte pauze
15:45-16:30 De kansen en bedreigingen van verduurzaming voor de belegger.

Jan van den Hogen, Tenant Relationship Management Global | Logistics (Deka Immobilien GmbH) gaat in op de verduurzamingslag voor vastgoedbeleggers. Zijn er kansen en hoe gaan we die benutten? En wat zijn de risico’s van “niets doen” en de impact van (niet)verduurzamen op het portefeuille rendement

16:30-17:00 Afsluitende dialoog tussen sprekers en deelnemers
17:00-18:00 Netwerkborrel