Virtueel bedrijfsbezoek aan Asperitas met o.a. Mark Harbers

Data server

Op maandag 28 september organiseert Liberaal Groen een virtueel bedrijfsbezoek aan Asperitas, met o.a. Mark Harbers. Het wordt georganiseerd in samenwerking met de Dutch Datacenter Association.

Asperitas is in 2014 opgericht en levert technologie die met behulp van immersion cooling datacenters energie-neutraal kunnen maken. In 2019 heeft Shell een belang genomen.

Eric Wiebes vroeg zich vorig jaar tijdens de Miljoenennotadag hardop af, “Waar blijft de Nederlandse duurzame energie unicorn? Wanneer hebben we een ‘ASML in duurzame energie’?”

Waarom hebben we deze duurzame energie unicorn nog niet ondanks de miljoenen euro’s die we besteden aan innovatie? Waarom struikelen bijna alle Nederlandse startups in duurzame energie al in de startup of scale-upfase? Wat moet de overheid doen en laten? Moet de overheid durfkapitaal inbrengen? Kan de overheid ‘launching customer‘ zijn? Veel vragen waar onze sprekers over presenteren en met wie je virtueel kunt discussiëren.

Maikel Bouricius (Asperitas) vertelt over de onderneming, de technologie en de barrières. Hij zal tevens het ‘dompelbad’ waarin de servers worden ondergedompeld laten zien. Stijn Grove is managing director van DDA. Hij vertelt of datacenters een zegen of juist een zorg zijn voor de energietransitie en hoe de overheid hier in kan sturen. Mark Harbers zal een nabeschouwing geven. Detlef Meijer, bestuurslid Liberaal Groen, zal de sessie faciliteren.