Liberaal Groen training: De kracht van de nieuwe economie

Liberaal Groen training Borne

Verantwoordelijkheid nemen voor een duurzame toekomst: typisch VVD. Maar hoe precies? Deze training van Liberaal Groen geeft je de handvatten.

In juni 2018 hadden we onze try-out in Borne, in Twente. Daarna hebben we onder meer trainingen verzorgd in Den Haag, Groenlo, Westerveld (Drenthe), Tilburg, Zeist en Utrecht. Het aantal deelnemers fluctueert tussen 10 en 30. Soms allemaal bestuurders en gekozen volksvertegenwoordigers, vaak een mooie mix van VVD-leden.

Elementen die aan bod komen: common ground creƫren (wat is de uitdaging?), groen liberale uitgangspunten, diverse vaardigheden ontwikkelen (omgaan met lastige vragen van journalisten, Lagerhuisdebat, rollenspel gemeenteraad over bijv. emissieloos beleveren van een binnenstad).

Als je in je eigen netwerk of regio ca. 10-25 mensen bij elkaar kunt brengen, dan kunnen we ook een afspraak maken om bij jou in de buurt een training te doen. Exacte programma spreken we samen af.

Meer weten: mail naar info@liberaal-groen.nl.

Waarom vinden we dit belangrijk?

Liberaal Groen is ervan overtuigd dat duurzaam bij uitstek een VVD-thema is: vrijheid kan niet zonder verantwoordelijkheid, dus ook voor het mondiale vraagstuk van energie, klimaat, voedsel en water. We nemen nu beslissingen voor de welvaart en het welzijn van volgende generaties. Bovendien biedt het inzetten op een duurzame, nieuwe economie veel kansen voor ondernemers en het bedrijfsleven. Ook typisch VVD dus.

De meeste VVD’ers zijn overtuigd van de noodzaak voor actie, onder meer bij het realiseren van de doelstellingen van het Klimaatakkoord van Parijs (2015). Maar veel VVD’ers vinden het ook lastig, zeker in relatie tot onze liberale uitgangspunten. Wat zijn de feiten eigenlijk? Wat zijn de landelijke VVD-standpunten? Waar te starten in mijn gemeente? Welke acties leveren het meeste op? Waar heeft de overheid een actieve rol? En waar moeten we juist ruimte bieden aan ondernemers en inwoners?