Nieuwjaarsborrel Liberaal Groen groot succes

Liberaal Groen logo

Op dinsdag 23 januari heeft Liberaal Groen een succesvolle start gemaakt met een nieuwjaarsborrel in Utrecht. Er was veel belangstelling, met name van veel nieuwe leden van ons themanetwerk. Met name actieve leden in de partij die zich voorbereiden op de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen waren present, zoals kandidaten voor de gemeenteraad en campagnevoerders. Het is opvallend in hoeveel gemeenten de VVD zich nu profileert als groene partij die het beste voorheeft met duurzaamheid, maar wel op een liberale leest geschoeid.

De eerste prioriteit is met de campagne een goed resultaat boeken. Op 5 maart organiseren we in Amsterdam nog een politiek café met wethouder Pieter Litjens, dan is de campagne goed op stoom. En op 18 maart is er in Amsterdam een interessant verkiezingsdebat met o.a. VVD-kamerlid Dilan Yesilgöz en Joris Wijnhoven van Greenpeace.

Liberaal Groen kijkt ook vooruit naar het latere voorjaar. Op 13 april organiseren we een bezoek aan Brussel, waar we o.a. andere langs gaan bij Europarlementariër Jan Huitema. Daarover volgt later meer. En een dag eerder, op 12 april, is er een interessante bijeenkomst over verduurzaming van de woningmarkt in Veenendaal (met VVD-netwerk Wonen).

Daarnaast treffen we nu samen met de Haya van Somerenstichting, het opleidingsinstituut van de VVD, voorbereidingen voor een speciale cursus liberale duurzaamheid. Zodra data bekend zijn, volgt uiteraard ook nader bericht. En in het latere voorjaar zullen we al gaan nadenken over de provinciale verkiezingsprogramma’s voor de volgende statenperiode, en wat we daar als thematisch netwerk daaraan kunnen bijdragen.

Ondertussen werken we ook aan een goede band met de Tweede Kamerfractie. Daarvoor doen we een breed beroep op de expertise binnen ons netwerk. Daar ligt onze kracht, dat bleek eens te meer tijdens de nieuwjaarsborrel. Leden van Liberaal Groen vormen een schat aan kennis en contacten. We hebben meer dan genoeg te doen, en als je bij een van de genoemde activiteiten een rol wil spelen of het netwerk wil benutten, laat het ons gerust weten. Daar zijn we voor!