De circulaire economie als verdienkans voor Nederland

Jan Huitema Ine Stultjens Wieger Droogh Debora van der Zee

Op woensdagavond 9 december organiseren we een digitale discussieavond in DWDD-style over de kansen in de circulaire economie. We ontvangen EU-parlementariĆ«r Jan Huitema (tevens EU-rapporteur circulaire economie), hoofd marketing en communicatie Koninklijke Auping Ine Stultjens, CEO Suez Nederland Wieger Droogh en VP Foods Unilever Benelux Debora van der Zee.

Dit is deel twee over de circulaire economie. De eerste sessie was in het mei 2020, met toen o.a. VVD Tweede Kamerlid Mark Harbers, WNF-directeur Kirsten Schuijt en directeur Havenbedrijf Rotterdam Allard Castelein.

De transitie naar een circulaire economie is veel breder dan de energietransitie alleen en ook veel breder dan alleen afval recyclen. En het biedt Nederland enorme kansen. Het gaat om slim gebruik van schaarse grondstoffen, idealiter al vanaf het ontwerp van producten.

Liberaal Groen heeft in mei de verkiezingsprogrammacommissie voorzien van liberale en duurzame ideeĆ«n. Uiteraard ook over de circulaire economie. De brief kan je hier vinden: