Elisa van der Plas

Algemeen bestuurslid (non-actief)

Elisa van der Plas

Vrijheid van leven en kunnen leven is een voorwaarde voor de plek waar ik wil wonen en werken. Nederland is sterk door, en niet ondanks, haar vrijheid. Ik wil dat mijn kinderen geen moment hoeven te twijfelen aan de gezondheid en veiligheid van hun leefomgeving. Om dat voor mekaar te krijgen wil ik mij elke dag inzetten om ons en onze toekomstige generaties te beschermen.

Als ornitholoog aan de Universiteit van Costa Rica ging ik op jungle expedities om nieuwe vogelsoorten te ontdekken. Deze ervaring sloot goed aan bij wat ik van huis uit meegekregen had als dochter van een Zuid-Italiaanse boerin en een bollerverkoper uit Katwijk aan Zee: onze eigen gezondheid en welvaart leunt op onze feilbare leefomgeving. Door nu verantwoordelijkheid te nemen en te investeren in onze leefomgeving plukken we daar zelf de vruchten van.

Liberaal Groen werkt aan de belangrijkste uitdagingen voor de groeiende wereldbevolking. De huidige geopolitieke situatie laat zien wat voor topprioriteit mondiale vraagstukken zoals energieonafhankelijkheid en vervuiling hebben. Als bestuurslid van Liberaal Groen wil ik mij inzetten voor algehele zichtbaarheid en voelbaarheid van onze partij. Intern door verbinding te vinden en extern door het electoraat te enthousiasmeren, zonder te polariseren.

Naast bestuurslid van Liberaal Groen ben ik ook lid van de Radicalisme Preventie Partijcommissie van het thematisch netwerk Migratie en Integratie. Daarnaast vervul ik verschillende plaatselijke bestuursfuncties. Het uiteindelijke doel is om eenheid te vinden en te knokken voor een veiliger, weerbaarder en welvarender Nederland.

Na een carrière in IT en data bij koplopers in de technologie in Londen ben ik naar Den Haag verhuisd, waar ik samen met mijn vriend en hond in het centrum van de stad woon.

Je kunt me bereiken via elisavanderplas@gmail.com of +31 6 14 222 088.