Nick Ottens

Bestuurslid Voedsel & Contact voor pers

Naast bestuurslid van Liberaal Groen werk ik als public affairs medewerker bij de Dierencoalitie, de gezamenlijke lobby van 16 dierenbeschermingsorganisaties. Mijn interesse gaat vooral uit naar dierenwelzijn, landbouw en voedselinnovatie.

Terugkijkend is dat niet zo verwonderlijk. Ik ben opgegroeid op de voormalige varkenshouderij van mijn grootouders. Mijn moeder komt uit een horecafamilie in Den Helder. Als scholier en student werkte ik in het restaurant van mijn tante. De interesse kwam pas (terug) tijdens mijn werk voor XPRIZE, een Amerikaanse stichting die grote prijsvragen uitschrijft om innovatie aan te jagen. Daar deed ik onderzoek naar bosbeheer, levensverlenging en voedsel, en schreef ik mee aan het ontwerp van een prijsvraag voor kip- en visvervangers.

De filosofie van XPRIZE sprak mij erg aan: optimistisch over de toekomst, vertrouwen in het vernuft van de mens, en concurrentie aanwenden om de beste oplossing te bedenken voor de grote uitdagingen van onze tijd. Dat is voor mij ook gelijk een mooie beschrijving van een ‘groene’ liberaal.

Voordat ik in oktober 2023 bij de Dierencoalitie aan de slag ging, was ik tussen banen door ook veertien jaar freelance journalist. Vanuit Barcelona deed ik verslag van de Catalaanse politiek voor NRC, later heb ik geschreven voor Het ParoolSargassoTrouw en Wynia’s Week. Tegenwoordig heb ik een eigen nieuwsbrief.

Contact: n.ottens@gmail.com