Roeland Donker

Bestuurslid Nieuwe Economie

Naast vrijheid is verantwoordelijkheid inherent aan het liberale gedachtengoed. We zijn allemaal verantwoordelijk om onze planeet een beetje mooier achter te laten, en allemaal omvat de burger, de overheid en het bedrijfsleven. De energietransitie en transitie naar een circulaire economie bieden prachtige kansen voor Nederland en Europa. Liberaal Groen steunt de VVD om duurzamere keuzes te maken voor een betere toekomst, met veel vrijheid voor de komende generaties, en daar draag ik graag aan bij.

Na mijn jeugd in Bilthoven heb ik privaat recht, fiscaal recht en fiscale economie gestudeerd in Groningen. Vervolgens heb ik als advocaat gewerkt in banking & finance en intellectueel eigendom. Na mijn MBA aan INSEAD in Fontainebleau, ben ik bij Amazon.com begonnen in de ‘business’ op ons Europese hoofdkantoor in Luxemburg. Sinds drie jaar ben ik weer terug in Nederland en eindverantwoordelijk voor Amazon.nl.

Mijn partner en ik investeren samen in Sumthing, een platform dat aan een natuur-positieve wereld bouwt, en Carbon Equity, een fonds dat klimaattechnologie ondersteunt, en we zijn donateur van JustDiggit, een organisatie die het Afrikaans landschap vergroent.

Binnenkort keer ik met mijn gezin vanuit Amsterdam terug naar mijn geboortegrond, de provincie Utrecht.

Altijd bereikbaar voor goede ideƫen en connecties op roelanddonker@gmail.com.