VVD zoekt beleidsmedewerker klimaat en energie

VVD logo

De VVD-fractie in de Tweede Kamer zoekt nieuwe beleidsmedewerkers. Een baan in het hart van de politiek. Geen dag is hetzelfde en elke dag werk je er met een team van Kamerleden, beleidsmedewerkers, voorlichters en persoonlijk medewerkers aan om Nederland nog vrijer, veiliger en welvarender te maken.

Werkzaamheden beleidsmedewerker

Beleidsmedewerkers zijn de onmisbare schakel in een politieke fractie. Je adviseert Kamerleden over complexe beleids- en politieke vraagstukken, denkt mee over de toekomst van Nederland en helpt politieke en beleidsmatige puzzels op te lossen.

En wat doe ik dan precies?

Je adviseert de VVD-Kamerleden op het gebied van klimaat en energie. Daarbij ben je sparringpartner, je bouwt een relevant netwerk op, schrijft beleidsnotities en ondersteunt bij debatten. Je draagt bij aan wetgeving en geeft gevraagd en ongevraagd politieke en beleidsmatige adviezen Uiteraard houd je de actualiteit goed bij, maar je kijkt ook verder dan de waan van de dag en denkt na over de toekomst van Nederland.

Functie-eisen

Je houdt van politiek en je voelt je thuis bij de standpunten van de VVD. Je volgt het nieuws over ‘politiek Den Haag’ al op de voet. Je bent kritisch, analytisch sterk en je denkt in oplossingen. Verder beschik je over politiek gevoel en overtuigingskracht. Je hebt een WO-diploma (master) en al enkele jaren werkervaring in een adviserende (beleids-)functie. Je begrijpt dat planning en werktijden in een dynamische omgeving als de Tweede Kamer voortdurend veranderen. En dat vind je eigenlijk ook wel leuk. Een economische achtergrond/studie of kennis van de zorg is een pré.

Wat bieden jullie?

Wij bieden een baan waarin je kunt meedenken over de toekomst van Nederland. Daarnaast kun je rekenen op veel afwisseling en verantwoordelijkheden, een platte organisatie en leuke collega’s. Je krijgt betaald volgens de schalen van de Rijksoverheid (BBRA schaal 11 of 12). Gezien de maatregelen rondom de coronacrisis, zul je vooralsnog gedeeltelijk vanuit huis werken.

Solliciteren?

Ben je enthousiast, reageer dan voor via deze link: vvd.homerun.co/beleidsmedewerker-klimaat-energie en stuur ons je motivatiebrief en CV. Ook voor vragen kun je hier terecht. We antwoorden alleen op serieuze inzendingen. Deze vacature staat permanent online. Periodiek gaan we door de inzendingen heen.