Liberaal Groen gaat verder als VVD-netwerk

Liberaal Groen logo

De VVD heeft Liberaal Groen opgenomen als thematisch netwerk.

Het doel van Liberaal Groen is om het beleid van de VVD te verduurzamen, met name op het gebied van verduurzaming, energie en klimaat. Daarnaast wil Liberaal Groen de verbinding leggen met leden en kiezers die vanuit liberaal perspectief op zoek zijn naar verduurzaming.

De VVD kan een groot potentieel aan kiezers aanspreken met een duurzame boodschap, en die kans moeten we te baat nemen. Tegelijkertijd ligt er een opgave de koers van de partij verder te vergroenen. De VVD moet als leidende en verantwoordelijke partij serieus werk maken van de duurzaamheidsvraagstukken.

Gijs Dröge

Dankzij haar positie als netwerk in de partij heeft Liberaal Groen nu de mogelijkheid rechtstreeks amendementen in te dienen en kandidaten voor verkiezingen voor te dragen. “Daarmee is de mogelijkheid om in de partij invloed uit te oefenen aanzienlijk verbeterd,” zegt Liberaal Groen-voorzitter Gijs Dröge.

Liberaal Groen nodig partijleden en ook liberalen buiten de VVD uit om lid te worden van het netwerk. Daarmee maakt Liberaal Groen kans het grootste en sterkste netwerk van de partij te worden.

Contactpersonen

  • Gijs Dröge, voorzitter: gdroge@c00lbrm
  • Wouter Verduyn, secretaris: wouter.verduyn@gmail.com

Over Liberaal Groen

Liberaal Groen is in 2008 opgericht als denktank en uitgegroeid tot een VVD-netwerk met meer dan 500 leden. Onder hen zijn lokale, provinciale en landelijke politici, burgemeesters en partijbestuurders. Oprichter Gijs Dröge is door het Hoofdbestuur benoemd tot voorzitter van het netwerk. Daarnaast bestaat uit bestuur uit Margreet van Gastel (oud-wethouder Arnhem), Cees Eenhoorn (gemeenteraadslid Amsterdam), Wouter Verduyn (voorzitter regio Amersfoort), Bram Cool (ondernemer) en Gerd-Jan Otten (voormalig lid van de partijcommissie economie en energie).