Omwille van het klimaat en uit lijfsbehoud moet Rutte regeren ‘over links’

Bram Cool Gijs Dröge

Bram Cool, voorzitter van Liberaal Groen, en Gijs Dröge, oprichter en oud-voorzitter van Liberaal Groen, schrijven vandaag in de Volkskrant dat de VVD over links moet regeren. Dat is beter voor het klimaatbeleid en voorkomt dat liberale kiezers overlopen naar D66:

Een kabinet met een groene signatuur onder leiding van de VVD, zal door de vaak nuchtere achterban van de VVD beter worden gewaardeerd: dankzij de VVD behouden we dan immers een realistisch en uitvoerbaar klimaatbeleid, omdat de partij haar coalitiegenoten kan afhouden van te wilde, te dure of niet effectieve maatregelen. Dat wil de VVD-achterban graag zien en daar zal de kiezer de VVD om belonen.

Dat pakt heel anders uit bij een keuze van een kabinet over rechts dat het klimaat bagatelliseert. Daar krijgt de VVD over vier jaar dan de rekening voor gepresenteerd, in de vorm van nog meer kiezers die naar D66 overlopen. De snel groeiende groep leden en kiezers van de VVD die het klimaatvraagstuk wel serieus nemen, zal zich dan van de partij afkeren. Die groep is vele malen groter dan de groep overlopers naar FvD.

Lees het hele opinieartikel hier.