Stem Liberaal Groen: Arjen Koomen (#14 Utrecht)

Arjen Koomen

Arjen Koomen is lid van Liberaal Groen en kandidaat voor de Provinciale Staten van Utrecht. Hij richt zich met name op de energie-infrastructuur, circulaire economie en het oplossen van de stikstofcrisis.

Wat is jouw achtergrond?

Als politiek analist houd ik de ontwikkelingen op het gebied van de energietransitie in de gaten en ben ik dagelijks in de weer met het lezen, analyseren en duiden van klimaat- en landbouwbeleid. Nu is het tijd om zelf actie te ondernemen.

Wat was jouw motivatie om je kandidaat te stellen?

Veel jongeren maken zich zorgen om het klimaat en voelen zich niet gehoord. Als jonge Utrechter wil ik mij inzetten voor een groen en duurzaam Utrecht. Waarvoor energie wordt opgewekt door een breed scala aan duurzame energie: zon op dak, wind, aquathermie, nucleair, maar ook groen gas.

Wat is je liberaal-groene inbreng?

Te vaak worden innovatieve technieken niet benoemd in het politieke debat. Technieken die ik graag meer aandacht wil geven. Zo kunnen onze boeren groen gas produceren voor onze auto’s en gebouwde omgeving, moeten we ruimte bieden voor aqua- en geothermie en valt het woord waterstof te weinig. Tegelijkertijd zie ik dat stikstof onze wortels, biodiversiteit en bodemleven aantast, en onze wateren vervuilt met blauwalg.

Meer informatie over Arjen op de campagnewebsite van de VVD Utrecht.