Stem Liberaal Groen: Floris-Jan Blok (#2 Amstel, Gooi en Vecht)

Floris-Jan Blok

Floris-Jan Blok is kandidaat #2 voor de VVD in het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht.

Wat is jouw achtergrond?

Ik ben Floris-Jan Blok, 27 jaar en ik woon in Amsterdam. In mijn studietijd is mijn interesse gewekt voor de waterschappen en de interesse is sindsdien alleen maar gegroeid.

De afgelopen maanden heb ik dan ook nog uitgebreider kennis gemaakt met de taken van het Algemeen Bestuur bij de cursus ‘Actief voor het Waterschap’ die georganiseerd werd door het waterschap zelf.

Mijn enthousiasme is hierdoor nog meer toegenomen en daarom wil ik mij graag inzetten voor de VVD in het waterschap. De afgelopen maanden heb ik meegewerkt aan de vormgeving en invulling van de website.

Wat was jouw motivatie om je kandidaat te stellen?

Het waterschap staat de komende jaren voor een aantal grote uitdagingen. Hoewel de primaire zaken, zoals bescherming tegen water en dreigende droogte, constant aandacht vragen, zien wij ook dat volgens de Europese eisen de huidige waterkwaliteit in het gebied niet voldoet. De problematiek roept ons op om proactief keuzes te maken, realistisch te handelen en verantwoordelijkheid te nemen. Hier draag ik maar al te graag mijn steentje aan bij. Want ik wil kunnen blijven genieten van het waterschap.

Op welke thema’s richt jij je?

Als ik gekozen word voor het waterschap, dan ben ik vastberaden om mij in te zetten voor alle genieters van het water en daarnaast te kijken naar creatieve kansen, zoals groen gas opwekken uit afvalwater. Ik kijk uit naar de kans om samen te werken met onze goede kandidaten in een fractie en om hierin mijn bijdrage te leveren aan een beter waterschap.

Vind Floris-Jan ook op de website van de VVD Amstel, Gooi en Vecht.