Stem Liberaal Groen: Gidi Jaegers (#12 Noord-Brabant)

Gidi Jaegers

Gidi Jaegers is kandidaat voor de Provinciale Staten van Noord-Brabant. Zij vertelt over haar achtergrond, motivatie en passie voor mobiliteit en elektrisch rijden.

Wat is jouw achtergrond?

Ik ben een enthousiaste en jonge dame van 29 jaar. Een geboren en getogen Brabantse. Opgegroeid in het dorp Gemert en sinds mijn studie woonachtig in de stad Breda. Ik heb twee katten, Bonnie en Clyde. In het dagelijks leven organiseer ik zakelijke congressen en ben ik zelfstandig ondernemer. De afgelopen jaren ben ik actief geweest voor de Bredase VVD en nu wil ik graag van ‘backstage’ naar ‘on stage’ gaan om zelf het podium te betreden. 

Wat was jouw motivatie om je kandidaat te stellen?

Ik wil dat we gaan voor een duurzame toekomst voor ons mooie Brabant. Een liberaal-groen geluid laten horen, want groen en duurzaam hoeft niet een links verhaal te zijn en past ook heel goed bij de VVD, vind ik. Met mijn passie voor mobiliteit en elektrisch rijden, wil ik ervoor zorgen dat Brabant bereikbaarder, betaalbaarder en beter wordt.

Daarnaast dienen we voldoende woningen te bouwen en zorgen voor vergroening, zodat ook volgende generaties kunnen genieten van de groene dropen en bruisende steden die onze provincie rijk is.

Op welke thema’s richt jij je?

Ik heb een passie voor mobiliteit en voor elektrisch rijden. Het is misschien een vreemde hobby, maar ik heb inmiddels in meer dan twintig elektrische auto’s proefritten gereden. De omslag naar elektrisch rijden komt eraan, ik wil ervoor zorgen dat dit bereikbaar en betaalbaar is voor iedereen. Het is vervolgens een kleine stap naar hoe wij omgaan met onze energie, hoe we deze inkopen, hoe we hier onafhankelijk in zijn en ervoor zorgen dat het betaalbaar is. Een mix tussen duurzame energie opwekking en kernenergie is hierbij nodig in mijn ogen. Als Provinciaal Statenlid wil ik me graag bezig houden met energie en mobiliteit.

Wat is je liberaal-groene inbreng?

Ervoor zorgen dat niet de linksere partijen het thema groen en duurzaam als hun paradepaardje maken, maar dat het juist bij de VVD past en we er nog meer een verhaald op maken. Ervoor zorgen dat we in Brabant, als meest innovatieve provincie, laten zien hoe het kan en we ervoor kunnen zorgen dat elektrisch rijden en de verdere ontwikkeling van kernenergie in onze provincie kan.

Concreter betekent dit dat ik ervoor wil zorgen dat er meer laadlocaties komen voor elektrische auto’s, waarbij we ook innovatie een plek geven om te kijken wat werkt wel en wat niet, zoals door te experimenteren met slimme laadpleinen. En zou het niet fantastisch zijn als alle ov-bussen elektrisch of op waterstof rijden?

Tot slot kan de provincie investeren in economisch clusters waar groene innovaties plaatsvinden. Denk aan de automotive campus in Helmond of groene logistiek oplossingen in Tilburg.

Meer over Gidi op de website van de VVD Brabant.