Stem Liberaal Groen: Sylvia Bakker-Kempen (#23 Noord-Holland)

Sylvia Bakker-Kempen

Sylvia Bakker-Kempen is de archivaris van de VVD-fractie in de Tweede Kamer en kandidaat voor de Provinciale Staten van Noord-Holland.

Wat is jouw achtergrond?

Ik ben dochter van een huisschilder. Mijn opa startte het familiebedrijf in 1928 in Aalsmeer, een groeiende gemeente door de ontwikkelingen van Schiphol en de bloemenveiling vlakbij.

Goede schilders zorgen voor duurzaam onderhoud en verfraaiing van gebouwen. De materialen zijn door de decennia steeds milieuvriendelijker geworden.

Ik maak ook al dertig jaar deel uit van een familie van juweliers. Edelmetaal en edelstenen worden altijd hergebruikt.

Zelf ben ik archivaris. Door data op de juiste manier tijdig te selecteren en te vernietigen, beheren en bewaken we onze datacapaciteit en kunnen we met de juiste data de juiste beslissingen nemen.

Op welke thema’s richt jij je?

Ik zet mij in voor buitenbaden. Buitenzwemmen is goed voor onze gezondheid en met aandacht voor de kwaliteit van water kunnen we het bewustzijn verhogen en de samenleving gezond houden.

Ook zet ik mij in voor bibliotheken, een van de meest duurzame maatschappelijke voorzieningen: hergebruik van boeken en met veel activiteiten aandacht voor een duurzame samenleving.

Wat is je liberaal-groene inbreng?

Ik wil mensen op de door mij genoemde onderwerpen bewust maken, waardoor ze hun eigen verantwoordelijkheid kunnen nemen.

Sylvia is ook voorzitter van de Raad van Toezicht van de Bibliotheek Waterland en presenteert de podcast What the BIEB?! Volg haar op Twitter.