Op bezoek bij Silvio Erkens in de Tweede Kamer

Liberaal Groen bezoek Silvio Erkens

Leden van Liberaal Groen zijn woensdagavond bij Silvio Erkens op bezoek geweest in de Tweede Kamer.

Met pizza’s op tafel werd in de fractiekamer van de VVD gesproken over onder meer de verduurzaming van woningen en de glastuinbouw; over of en hoe ook andere opgaven, zoals op het gebied van circulariteit en water, kunnen worden meegenomen in het verduurzamen van de bebouwde omgeving en welke industrie├źn we in Nederland willen behouden. Is het eigenlijk wel liberaal om daar vanuit de politiek keuzes in de maken? Hoe liberaal zijn prijsprikkels om netcongestie tegen te gaan? En langetermijnplannen voor het opwekken van energie? Vragen waar Silvio zich al sinds 2021 mee bezighoudt, toen hij voor de VVD lid van de Tweede Kamer en woordvoerder klimaat en energie werd.

Ook defensie kwam aan bod. In de nieuwe fractie voert Silvio namelijk ook daar het woord op. En ook daar zit een link met de industrie. We willen immers meer munitie en wapensystemen in Europa fabriceren om onze afhankelijkheid van het buitenland te verkleinen.

De pizza-avond van woensdag was een goedmakertje voor leden die Silvio op de Nieuwjaarsborrel van Liberaal Groen hadden hopen te spreken, toen hij helaas moest afzeggen. VVD’ers in het noorden van het land kunnen hem op 4 april weer spreken. Dan organiseert Liberaal Groen samen met het Thematisch Netwerk Defensie in Franeker de eerste bijeenkomst van een ‘roadshow’ door het land over duurzaamheid en defensie.

Klik hier voor meer informatie of ga direct naar MijnVVD om je aan te melden. Geïnteresseerde niet-leden kunnen contact opnemen met secretaris@liberaalgroen.vvd.nl.