Terugblik op de Nieuwjaarsreceptie van Liberaal Groen

Liberaal Groen Nieuwjaarsreceptie

In een bomvol Restaurant Se7en in Utrecht luidde Liberaal Groen woensdagavond het nieuwe (politieke) jaar in. Voorzitter Bram Cool blikte in een korte toespraak terug op de successen van Liberaal Groen in 2023:

  • Een roadshow met Tweede Kamerlid Silvio Erkens langs zeven provincies om inbreng op te halen onder VVD’ers voor ons klimaat- en energiebeleid.
  • De Green Entrepreneurs Pitch met o.a. Micky Adriaansens, minister van Economische Zaken en Klimaat, en Rinke Zonneveld, CEO van Invest-NL.
  • 52 amendementen vanuit Liberaal Groen op het VVD-programma voor de Tweede Kamerverkiezingen in november, waarvan er 45 (deels of geheel) werden overgenomen.

Naast Silvio en Mickey prees Bram de inzet van VVD-ministers en -Kamerleden Christianne van der Wal, Mark Harbers, Thom van Campen, Erik Haverkort, Claire Martens, Hawre Rahimi en Peter Valstar voor duurzame economische groei.

Ook werd stilgestaan bij het afscheid van Donald Kreiken en Wouter Verduyn. Beiden hebben zich jarenlang voor Liberaal Groen ingezet als bestuursleden. Wouter was eerder vier jaar voorzitter van de VVD Amersfoort en later de VVD Eemland, Donald was lid van de Stadsdeelcommissie van Amsterdam-Centrum. Elisa van der Plas en Marjolein Groot Koerkamp nemen hun plaatsen in het bestuur over.

Silvio moest helaas afzeggen, maar we hopen hem later dit jaar weer te zien op één van de activiteiten die Liberaal Groen in de planning heeft.