Liberaal Groen verwelkomt twee nieuwe bestuursleden

Marjolein Groot Koerkamp Elisa van der Plas

Elisa van der Plas en Marjolein Groot Koerkamp zijn toegetreden tot het bestuur van Liberaal Groen.

Elisa van der Plas is binnen de VVD ook actief in de Radicalisme Preventie Partijcommissie van het thematisch netwerk Migratie en Integratie. Daarnaast vervult ze verschillende plaatselijke bestuursfuncties. Na een carrière in IT en data bij koplopers in de technologie in Londen woont ze sinds enkele maanden in Den Haag.

Marjolein Groot Koerkamp was al actief in Team Water van Liberaal Groen. Ze is gemeenteraadslid voor de VVD in Gooise Meren. Eerder was ze fractievoorzitter van de VVD in het Algemeen Bestuur van het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht. Binnen de bestuurdersvereniging van de VVD vertegenwoordigt ze de VVD-waterschapsbestuurders van de Ir. Lelykring.

Met het aantreden van Elisa en Marjolein nemen we afscheid van Wouter Verduyn en Donald Kreiken. Beiden hebben zich jarenlang voor Liberaal Groen en de VVD ingezet. Mede dankzij hun inspanningen zijn klimaat en duurzame energie vanzelfsprekend geworden in het VVD-beleid.

Wouter was sinds 2016 bestuurslid van Liberaal Groen. Tussen 2014 en 2018 was hij ook voorzitter van de VVD Amersfoort en later de VVD Eemland. Na 16 jaar dienst bij de Koninklijke Marine en ruim 11 jaar in het management van ziekenhuizen, ging Wouter in 2018 aan de slag bij de branchevereniging Energie-Nederland.

Donald kwam in 2018 bij het bestuur. Hij begon datzelfde jaar zijn loopbaan bij netbeheerder TenneT. Tijdens zijn bestuursperiode vertegenwoordigde Donald ook een jaar de VVD in de Stadsdeelcommissie van Amsterdam-Centrum. Sinds mei vorig jaar werkt hij voor Magnus Energy. Donald neemt afscheid van het bestuur, maar blijft betrokken bij Team Nieuwe Economie.