Actuele moties Liberaal Groen voor 155e AV

VVD logo

Liberaal Groen dient drie actuele moties in tijdens de 155e Algemene Vergadering van de VVD:

  1. Bescherm Nederlandse industrie tegen doorgeschoten klimaatbeleid vraagt om elektriciteitscentrales en zware industrie niet dubbel op te nemen in zowel Europese als Nederlandse CO₂-reductiedoelen.
  2. Rapporteer volledige voetafdruk van de Nederlandse broeikasgasuitstoot en baseer klimaatbeleid op het klimaateffect in plaats van alleen de broeikasgasuitstoot binnen Nederland. Omdat huidig klimaatbeleid vaak leidt tot het verplaatsen van emissies naar het buitenland, waardoor de wereldwijde uitstoot
  3. Geen ’taks’ op plantaardige melk, maar een gelijk speelveld pleit voor dezelfde verbruiksbelasting op koe- en plantaardige melk.

Team Voedsel heeft ook een position statement geschreven over de voorgenomen verhoging van de verbruiksbelasting op plantaardige melk.

Tientallen leden van Liberaal Groen steunen ook twee moties die oproepen tot betere treinverbindingen in West-Europa en een internationale kerosinebelasting ter vervanging van de Nederlandse vliegticketbelasting. Beide moties zijn hier te lezen, mede-indienen kan hier.