Oproep voor maatregelen om minder te vliegen en meer te treinen

Beste leden van Liberaal Groen,

In aanloop naar de komende Tweede Kamer-verkiezingen wil Liberaal Groen de verkiezingsprogrammacommissie voorzien van goede, liberale en duurzame ideeën. De vorm waarin we dit willen doen is een serie van korte thematische brieven over onder andere verantwoorde luchtvaart, een efficiënte energietransitie, beschermen van biodiversiteit, gezonde landbouw en toekomstbestendige mobiliteit. Hiervoor is jullie input belangrijk en hebben we jullie hulp nodig!

Bijgaand tref je de eerste brief over “minder vliegen, meer treinen”. Graag jullie commentaar via email naar “info@liberaal-groen.nl” of in een persoonlijk bericht via Facebook/Linkedin. We zullen deze commentaren samenvatten en aanbieden aan de fractie. Ook zullen we de brieven bundelen en aanbieden aan de verkiezingsprogrammacommissie.

Heb je interesse om mee te denken en te schrijven over specifieke onderwerpen richting het verkiezingsprogramma, laat het ons dan weten. We bieden alle brieven aan op 20 mei, tijdens de bijeenkomst met de verkiezingsprogrammacommissie in Oosterwolde/Drachten. Daar moeten we van ons laten horen, dus zet die datum alvast in je agenda!

De concept brief kan je hier vinden: Liberaal Groen brief aan VVD Tweede Kamerfractie minder vliegen 25FEB2020.

Dank iedereen voor alle commentaren op de brief naar de verkiezingsprogrammacommissie over “minder vliegen, meer met de trein”. Met name: Henk Gerbers, Ellen BiermanMathieu PaardekooperFrancis Kappers, en Dirk Breedveld!